maandag 14 oktober 2013

Mercedes-Benz Fashion Week | Istanbul

 

Neem allemaal met mij een kijkje op de afgelopen Istanbul Fashion Week. Ik heb voor jullie de filmpjes van de leukste collecties op een rijtje gezet ENJOY!


 

De jonge designer van het eerste filmpje is Ayhan Yetgin. Ayhan Yetgin is geboren in Sinop in 1986. Hij heeft gestudeerd aan  the Marmara University Faculty of Fine Arts Textiles and Fashion in Istanbul, Turkey. Momenteel is hij bezig met het opzetten van zijn eigen kleding lijn.

Zijn collectie bestaat voornamelijk uit mijn favoriet de zwart-wit combinatie. Het is erg minimalistisch maar toch ook heel mooi en vrouwelijk. Hij heeft de nadruk voornamelijk gelegd op de schouders. Ik zeg kijken maar!!

 

Het tweede filmpje die ik voor jullie heb uitgekozen is van de designer Nihan Buruk. Ze heeft gestudeerd aan de Yeditepe University Fashion and Textiles.

 

Ze heeft in haar mooie collectie gebruik gemaakt van zachte, lichte kleuren. Haar collectie is best uitdagend en transparantie zie je ook veel terug komen. Maar buiten dat haar collectie heel mooi is , heeft ze een aparte show in elkaar gezet. Het is geen standaard modeshow, maar de modellen lopen heel spontaan  met  2 of zelfs 3 tegelijk op het podium. Het einde is ook heel erg gezellig en leuk gemaakt. Bekijk het filmpje en je krijgt zeker geen spijt!
 

Het derde filmpje die ik jullie graag wil laten zien is van de designer Cengiz Abazoglu. Hij is geboren in 1969. Op een zeer jonge leeftijd wist hij al dat hij een modeontwerper wilde worden. Hij maakte dan ook op elk stukje papier wat hij had een schets.

 

In zijn collectie heeft hij veel gebruik gemaakt van de kleuren wat we aankomende zomer veel gaan zien namelijk oranje en blauw. Hij heeft de zelfde details in aparte kleding stukken verwerkt. Het is heel mooi en elegant. De zwart-wit combinatie zien we ook in zijn collectie weer terug. Er zitten ook uitdagende kledingstukken tussen.

 

Ja Jullie hebben het goed gezien. We kennen haar allemaal wel de voetbalvrouw die naar Turkije is verhuisd: Yolanthe cabau van kasbergen. Ook zij heeft op de Istanbul Fashion Week gelopen.
Maar het mooiste jurk uit de collectie van Cengiz Abazoglu vond ik deze. Die de Duitse Wilma Elles heeft geshowd. Hij is wel gedurfd. De 2e van links.Written by Z.A.Geen opmerkingen:

Een reactie posten